Crna kronika 01.07.2020. 11:11. Zadnja izmjena: 01.07.2020. 11:12.

Policija javlja...

Mladić ukrao štap za ribolov i bicikl

Jučer, 30. lipnja oko 17 sati prilikom na šljunčari u Turčišću, 22-godišnjak s područja općine Mala Subotica, iskoristivši kraću odsutnost 80-godišnjeg vlasnika, koji se u tom trenutku nalazio u sportskom ribolovu, iz otključanog VW Golfa, čakovečki registarskih oznaka, ukrao je štap za ribolov. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Odmah po zaprimljenoj dojavi o ovoj krađi policijski službenici Policijske postaje Prelog pristigli su na mjesto događaja te od 22-godišnjaka oduzeli ukradeni štap i vratili ga vlasniku.

Ujedno, utvrđeno je kako istog dana oko 15 sati u Domašincu, Ulici Matije Gupca, prethodno spomenuti 22-godišnjak iz nezaključane garaže ukrao muški bicikl, vlasništvo 70-godišnjakinje. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Policijski službenici od 22-godišnjaka oduzeli su bicikl i vratili ga vlasnici.

S obzirom da u se u opisanim događajima radi o počinjenju kaznenih djela krađe iz čl. 228. st. 2. Kaznenog zakona, policijski službenici oštećenog 80-godišnjaka i oštećenu 70-godišnjakinju obavijestili su da mogu protiv počinitelja podnijeti privatni tužbu.