Crna kronika 10.01.2018. 08:14. Zadnja izmjena: 10.01.2018. 08:17.

Optuženi Preložani

Mlatili mladog nogometaša zbog 50 kuna

Nakon provedene istrage Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je optužnicu protiv dvojice Preložana - M. G. (28) i M. P. (26). Obojica su optuženi za kazneno djelo protupravne naplate uz upotrebu sile, a prvookrivljeni M. G. i za nanošenje teške tjelesne ozljede.

Podsjetimo, riječ je o incidentu koji se 5. studenog 2016. godine, desetak minuta poslije ponoći, dogodio pred kafićom Baza u Prelogu. Drugookrivljeni M. P. u stolnom nogometu pobijedio je 21-godišnjaka, inače nogometaša iz Murskog Središća. Za izgubljenu partiju mladi nogometaš Preložaninu je trebao platiti 50 kuna. - Kad je odgovorio da nema novac i da treba otići do bankomata prvookrivljenik (M.G.) ga je udario šakom u glavu i nanio mu tešku tjelesnu ozljedu (prijelom donje čeljusti). Dvojica okrivljenika nastavili su ga udarati rukama po glavi i tijelu - opisalo je Odvjetništvo incident. 

Nakon što su ga pretukli i razbili mu čeljust, otkriva optužnica, čekali su da mladić ode do bankomata i donese im 50 kuna! Prilikom rasvjetljavanja ovog sukoba ispitani su razni svjedoci, a u prostorijama Policijske postaje Prelog provedeno je prepoznavanje osumnjičenih. 

Inače, prvookrivljeni je tehničar za računalstvo i ekonomist, zaposlen u jednoj tvrtki u sjevernoj preloškoj privrednoj zoni, dosad nije osuđivan, dok je drugookrivljeni M. P., ekonomist zaposlenik u istoj tvrtki kao i prvookrivljeni, no, on je 2013. godine pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora. Za protupravnu naplatu uz upotrebu sile predviđeno je između jedne i osam godina zatvora.