Crna kronika 10.04.2018. 17:46. Zadnja izmjena: 10.04.2018. 18:07.

Tužiteljstvo nije zadovoljno

Muškarcu (54) koji je u Čakovcu izbo trojicu mladića deset godina zatvora

Donesena je prvostupanjska presuda Županijskog suda u Varaždinu protiv 54-godišnjaka iz Orehovice koji je neprijavljeno boravio u Čakovcu. Proglašen je krivim za tri kaznena djela pokušaja ubojstva

Podsjetimo, riječ je o napadu koji se 1. kolovoza 2017. godine dogodio u haustoru koji povezuje čakovečke Ulice kralja Tomislava i Stjepana Bencea. Okrivljeni muškarac optužen je da je nakon prepirke s dvojicom maloljetnika i jednim mlađim punoljetnikom otišao do kuće te se vratio s nožem. Dvojicu mladića ubo je u prsa, a trećega u trbuh. Svi su zadobili po život opasne ozljede, a životi su im spašeni hitnim operativnim zahvatima.

Za svaki pokušaj ubojstva, stoji u donesenoj presudi, određeno mu je pet godina zatvora. Potom mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora, koja je manja od ukupnog zbroja i iznosi - deset godina zatvora. Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu žalilo se na ovu presudu.

- Državno odvjetništvo smatra da je sud precijenio značenje olakotnih okolnosti te istodobno nije u pravoj mjeri vrednovao otegotne okolnosti za optuženika, i to prvenstveno višestruku osuđivanost optuženika za kaznena djela, zbog čega su pojedinačne kazne zatvora i jedinstvena kazna zatvora preblage i odmjerene u suviše kratkom trajanju. U žalbi je predloženo da se optuženiku izreknu pojedinačne kazne i jedinstvena kazna zatvora u duljem trajanju - kažu u Odvjetništvu.