Crna kronika 18.07.2018. 09:48. Zadnja izmjena: 18.07.2018. 09:49.

Prometna nesreća

Na cesti kod Svetog Križa stradali biciklist i motociklist

U utorak, 17. srpnja oko 17,35 sati na cesti D-20 (benzinska postaja) kod Svetog Križa dogodila se prometna nesreća, gdje je vozač osobnog automobila slovačkih nacionalnih oznaka, 21-godišnjak s područja Zagrebačke županije, krećući se iz smjera zapada u smjeru istoka, vozilom udario u bicikl kojim je ispred upravljao 60-godišnjak s područja općine Orehovica. Nakon udara vozač bicikla pao je na kolnik, dok je bicikl odbačen u lijevu stranu gdje ga je udario motocikl čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 28-godišnjak s područja grada Čakovca, a nakon čega se motociklist prevrnuo i pao na kolnik.

Vozači motocikla i bicikla su vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su kod vozača motocikla utvrđene lake tjelesne ozljede, dok je vozač bicikla zadržan na liječenju, a ozljede će biti naknadno okvalificirane.

Na mjesto događaja izašla je državna odvjetnica koja je vodila očevid.

Vozač motocikla za vrijeme vožnje nosio je propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

U vremenu od 17,55 do 22,10 sati za vrijeme obavljanja očevida promet je na navedenoj dionici bio zatvoren te se odvijao obilazno prostorom benzinske postaje.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.