Crna kronika 31.05.2019. 08:41. Zadnja izmjena: 10.08.2020. 10:30.

Policija javlja...

Na dvorištu kuće 27-godišnjak sa strojnicom u rukama prijetio ubojstvom

U petak, 7. kolovoza oko 15,30 sati u Kuršancu, u dvorište vlasništvo 43-godišnjaka u Međimurskoj ulici, s automatskom strojnicom (tzv. „Šokac“) u rukama i pod utjecajem alkohola od 2,86 promila, nepozvan je pristupio 27-godišnjak i pritom vlasniku kuće zaprijetio ubojstvom. Prilikom izrečene prijetnje pripadajući spremnik streljiva strojnice nalazio se umetnut u stražnji dio hlača 27-godišnjaka. Nakon kraćeg naguravanja 43-godišnjak je uspio oduzeti strojnicu 27-godišnjaku, dok su ukućani pozvali policiju.

Policijski službenici dolaskom na mjesto događaja uhitili su 27-godišnjaka i priveli ga u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Ujedno, policijski službenici od 43-godišnjak oduzeli su automatsku strojnicu i pripadajući spremnik streljiva.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 27-godišnjak iz Kuršanca, počinio kaznena djela prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Tijekom istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražena je obiteljska kuća i druge pripadajuće prostorije, kojima se koristi osumnjičeni 27-godišnjak, ali pritom nije pronađeno oružje, streljivo ili neki drugi predmeti kaznenog djela ili prekršaja.

Uz kaznenu prijavu osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

U subotu, 8. kolovoza provedeno je prvo ispitivanje osumnjičenika kod nadležnog državnog odvjetnika te je naloženo njegovo dovođenje sucu istrage Županijskog suda u Varaždinu. Sutradan, 9. kolovoza sutkinja istrage odredila je 27-godišnjaku istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je sproveden u Zatvor u Varaždinu.