Crna kronika 29.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Na svoje račune prebacile 1,6 milijuna kuna iz Čaraparije?

Županijsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv dvije hrvatske državljanke, starosti 65 i 57 godina. Novac je prebacivan na njihove žiro račune bez ikakve osnove

 

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 65-godišnjakinje i 57-godišnjakinje zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave. One su kao predsjednica i članica uprave, to jest savjetnica dioničkog društva s područja Međimurske županije od veljače 2005. do listopada 2008. godine davale usmene naloge da se novac sa žiro računa tvrtke bez ikakve osnove uplaćuje na njihove privatne račune u više banaka. Prebacivanje novca je na njihov nalog u poslovnim knjigama neistinito prikazano kao kamate za obrtna sredstva i nagrade radnicima. Državno odvjetništvo sumnja da su se okrivljenice tako na štetu dioničkog društva okoristile s više od 1,6 milijuna kuna.

Sve upućuje na to da je riječ o pravosuđu nedostupnoj Darinki Krički, bivšoj predsjednici uprave MTČ tvornice čarapa optuženoj za više stvari iz domene gospodarskog kriminaliteta, za kojom je raspisana međunarodna tjeralica, kao i o Kseniji Preininger.

Izvor: 3118