Crna kronika 21.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Napadači na policajce u istražnom zatvoru

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu provelo je prvo ispitivanje trojice punoljetnih i jednog maloljetnog hrvatskog državljanina - rođenih 1987., 1993., 1995. i 1999. godine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.
U službenom šturom priopćenju koje je objavilo Odvjetništvo navodi se: Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 17. veljače 2014. u romskom naselju na području Međimurske županije spriječili dvojicu policijskih službenika da sprovedu trećeosumnjičenika u istražni zatvor, odnosno da su fizički nasrnuli na njih i nanijeli im tjelesne ozljede, nakon čega je na njih nasrnula i veća skupina mještana, pa su policijski službenici napustili mjesto događaja i zatražili pomoć djelatnika Interventne jedinice policije. Protiv svih osumnjičenika je određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.
Lako je zaključiti da ODO govori o slučaju napada na policajce Policijske uprave međimurske koji se dogodio u romskom naselju u Pribislavcu. Dodajmo da je u međuvremenu uhićen i 19-godišnjak zbog kojeg je i došlo do incidenta. Njega su, podsjetimo, nakon redovnog postupanja po prijavi za obiteljsko nasilje, dvojica policajaca ugledala u naselju te su, znajući da mu je određeno rješenje o istražnom zatvoru, krenuli za njim. On je počeo trčati, zatim je pao te počeo nogama udarati policajce. Potom se zakuhalo. Inače, 19-godišnjaku je već ranije istražni zatvor određen zbog počinjenja kaznenog djela „spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina“. Uz to kazneno djelo, sada će, kao i ostali počinitelji, odgovarati za još jedno.Kazna za one koji napadnu službenu osoba te ona zadobije tjelesnu ozljedu može iznositi od 1 do 8 godina zatvora.(vk)

Izvor: 3073