Crna kronika 19.06.2017. 10:18. Zadnja izmjena: 19.06.2017. 10:29.

Naselje Sitnice

Nasrnuli na policajce i ozlijedili dvojicu

U petak, 16. lipnja u 14:20 u Ulici Sitnice u Murskom Središću 40-godišnji muškarac fizički je nasrnuo na policijskog službenika Policijske postaje Mursko Središće, izvijestili su iz Policijske uprave međimurske.

- Prilikom postupanja prema dojavi o obiteljskom nasilju te izdvajanja nasilnika iz obitelji i potom njegova privođenja na kriminalističko istraživanje, rukom je udario policijskog službenika. Ujedno, tijekom opisanog događaja maloljetni član obitelji u kojoj se dogodilo nasilje, s palicom u ruci zaletio se prema policijskim službenicima, ali je u dovršenju napada spriječen od dijela okupljenih mještana. Nakon toga oštetio je službeno vozilo tako što je nogom udario u stražnji blatobran. Tijekom opisanog napada 40-godišnjak i maloljetnik vrijeđali su policijske službenike, dok je za sad nepoznati počinitelj kamenom pogodio policijskog službenika - dodaju u policiji. Lakše su ozlijeđena dva policajca.

Napadače su svladali policijski službenici uz primjenu sredstava prisile, te ih uhitili i priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Osumnjičeni su za kazneno djelo napada na službenu osobu i prekršaj vrijeđanja policijskih službenika tijekom službenog postupanja. Ujedno, protiv 40-godišnjeg okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu zbog počinjenja prekršaja obiteljskog nasilja.

Uz kaznenu prijavu 40-godišnji osumnjičenik predan je pritvorskom nadzorniku PU međimurske te mu je nakon saslušanja sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu, a na prijedlog nadležnog državnog odvjetnika, odredio istražni zatvor. Prema maloljetnom osumnjičeniku nadležnom državnom odvjetniku dostavit će se kaznena prijava.