Crna kronika 12.08.2019. 09:39. Zadnja izmjena: 12.08.2019. 11:21.

Incident u romskom naselju

Nastavljen je niz napada na policajce, dvoje ozlijeđenih u Sitnicama!

Nastavljen je niz napada na policijske službenike u naseljima Roma diljem Međimurja. U subotu navečer policajci su pošli u Ulicu Sitnice kod Murskog Središća, zbog dojave o preglasnoj glazbi. Prilikom intervencije napadnuti su od mještana. Kako doznajemo lakše su ozlijeđena dva policajca i dva mještana. PU međimurska se u ponedjeljak i službeno oglasila o incidentu:

- U subotu, 10. kolovoza oko 15,45 sati, u Murskom Središću, Ulici Sitnice, policijski službenici postupali po dojavi građana o narušavanju javnog reda i mira, reproduciranjem glazbe.

- Dolaskom na mjesto dojave čula se glazba koju je putem muzičke linije glasno reproducirao 31-godišnjak. Na naredbu policijskih službenika da utiša glazbu muškarac je pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike koji su uporabili sredstva prisile. Potom su do njih došli 18-godišnjak i 37-godišnjakinja koji su fizički nasrnuli na policijske službenike, dok ih je 22-godišnjak vrijeđao pogrdnim riječima, a 53-godišnjak prijetio nasilnim radnjama. Nad njima također su uporabljena sredstva prisile.

- Za vrijeme postupanja i privođenja uhićenih osoba do službenog vozila oko policijskih službenika se okupila veća skupina građana koji su glasno negodovali te je više osoba gađalo policijske službenike kamenjem, kojom prilikom je jedan kamen pogodio policijskog službenika.

- Alkotestiranjem je utvrđeno da su svi uhićeni bili pod utjecajem alkohola. Liječničkim pregledom utvrđeno je da su dvoje policijski službenik te 18 i 22-godišnjaci, lakše ozlijeđeni. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.