Crna kronika 11.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

Nesretnoga Patrika pokušao je izvući prijatelj, ali je i on jedva isplivao

Oko 16,25 sati na Marini u Prelogu utopio se mladić, potvrdila je za list Međimurje Policijska uprava međimurska u ponedjeljak navečer, 8. lipnja.

- Sutra će biti obdukcija - kažu u policiji. Navodno se na Marinu došla kupati skupina srednjoškolaca, no jedan mladić nakon skoka u još hladnu Dravu više nije isplivao.

Dojavu o utapanju neposredno nakon tragičnog događaja primila je Hitna medicinska pomoć, koja je potom o događaju obavijestila Županijski centar 112 Čakovec. Iako je jezero HE Donja Dubrava ispražnjeno radi sanacije, na brojnim mjestima još uvijek ima vode koju donose kanal s turbina hidrocentrale te stari tok Drave. Nažalost, dovoljno da bude izgubljen još jedan mladi život.

Kako doznajemo utopio se 15-godišnji Patrik Musić iz Svetoga Križa, učenik prvog razreda Srednje škole Prelog. Školovao se za zanimanje kuhara. Tijelo nesretnog mladića izvukli su ronioci. U utorak ujuutro u policiji su nam još jednom potvrdili da se mladić utopio kod izletišta na Marini, oko mjesta gdje se stari tok Drave pretvara u jezero.

Na Marinu je došla veća skupina mladića, koji su se kupali. U jednom trenutku nesretni Patrik povikao je da mu je ponestalo zraka. Drugi mu je mladić pokušao pomoći, no i njega je povukao za sobom. Mladić koji je pohitao u pomoć uspio se vratiti iz vode, no Patrik na žalost nije.

Oko 18 sati na dubini od 3 metra, 5 metara od obale, pronašla su ga dva ronioca Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Izvor: 3137