Crna kronika 25.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Niti nedjeljna pretraga pojasa Mure nije dala rezultata

U tijeku je opsežna potraga na području rijeke Mure za ženskom osobom. U ponedjeljak oko 22 sata na mostu u Murskom Središću pronađen je bicikl na mostu preko rijeke Mure, a svjedoci su začuli snažan pljusak, kao da je tijelo palo u vodu. Policija je nakon toga, u utorak, objavila da je nestala Kristina Murić iz Grede, naselja u Varaždinskoj županiji. Zadnji put viđena je na radnom mjestu sinoć u Središću. Tamo. Je, doznajemo, konobarila, a boravila je u Vratišincu. Ovi slučajevi ne moraju biti povezani, no sve indicije zasad upućuju na to da je 26-godišnja Kristina završila u Muri.

- U potragu su se uključile stanice Novska, Bjelovar i Orahovica s više spašavatelja i potražnih timova. Pretraženo je više od 20 kilometara vodotoka Mure i obala. Potraga do sad nije dala rezultata te se nastavlja proširivanjem zone potrage i uključivanjem stanica Ogulin i Karlovac s više spašavatelja i potražnih timova - objavio je u utorak u 20 sati HGSS.

Kod Policijske uprave međimurske u srijedu ujutro saznali smo da nije pronađena osoba čiji su pad u vodu s mosta svjedoci čuli u ponedjeljak navečer.

U petak oko 10 sati Miodrag Novosel, tajnik međimurskog HGSS-a kazao nam je da još nije pronađena, iako su s čamcima, roniocima i psima tragačima više puta "pročešljali" sav teren od Murskog Središća do Dekanovca.

- Pas tragač markirao je jednu lokaciju između Križovca i Miklavca, reagirao je na nešto. Detaljno je pretražena no ništa nije pronađeno - kazao je Novosel. Potragu su u petak obustavili nepovoljni vremenski uvjeti. Namjeravaju je nastaviti za vikend no i to će ovisiti o vremenu. Za nedjelju najavljen je i veliki vodni val na Muri, što će dodatno otežati, ako ne i onemogućiti potragu.

U ponedjeljak ujutro od Policijske uprave međimurske doznali smo kako ženska osoba za kojom se traga u Muri još nije pronađena. U subotu je vrijeme spriječilo ozbiljnije potrage pojasa Mure, ali je nastavljeno u nedjelju. Ovaj put članovi HGSS-a spustili su se niže od Dekanovca, jer je nabujala Mura tijelo, ukoliko nije zapelo o granje, mogla odnijeti vrlo daleko. Tražilo ju je šest osoba s dva čamca, a u potrazi je bio i pas tragač.

 

Izvor: 3134