Crna kronika 06.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Oborena i ukradena stabla, provaljeno u ugostiteljske objekte, ukradene ovce i svinje...

Krađa iz vikendice u šumi Drvarijum

U četvrtak, 2. Listopada u 23,20 sati policijski službenici Policijske postaje Prelog su u Turčišću zatekli 24-godišnjaka iz Piškorovca koji je kod sebe imao PVC vrećicu u kojoj se nalazilo 10 kg svježeg ovčjeg mesa, za koje su sumnjali da je ukradeno. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je on zajedno sa 27-godišnjakom, 23-godišnjakom i 19-godišnjakom iz Domašinca iste večeri u šumi „Drvarijum“ kod Domašinca provalio u vikend kuću vlasništvo muškarca iz Domašinca odakle su ukrali alkoholna pića, a iz ograđenog dvorišta dvije ovce, čime su ga oštetili za nekoliko tisuća kuna. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Varaždinu izvršene su pretrage njihovih domova  i drugih prostorija u Ulici Pere Pintara u Domašincu, pri čemu je kod 19-godišnjaka u ledenici pronađeno još 6 kg ovčjeg mesa. Oduzeto meso vraćeno je vlasniku, a protiv njih će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državno odvjetniku u Čakovcu.

 

Pokraden ugostiteljski objekt u D. Dubravi

U petak 3. listopada u vremenu od 1,15 do 3,40 sati u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Donjoj Dubravi, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt vlasništvo poduzeća iz Donjeg Vidovca, odakle je ukrao muzičku liniju, jedan zvučnik, cigarete, lcd televizor, kavu i sokove, a iz aparata za zabavu kovani novac.  Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

 

Kotoriba - Berbermijevo

U vremenu sa 3. na 4. listopada od 18,30 do 17,45 sati, u polju zvanom "Berbermijevo" kod Kotoribe, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću vlasništvo muškarca izu Kotoribe, odakle je ukrao projektor, zvučnike i podmetač za ribe. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

 

Krađa u M. Središću

U nedjelju, 5. listopada,  u vremenu od 2,10 do 4,45 sati u Frankopanskoj ulici u Murskom Središću, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt vlasništvo poduzeća iz Šenkovca, gdje je iz blagajne i ladice šanka ukrao novac. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

 

Ukradene svinje u Belici

Tijekom noći sa četvrtka na petak, 2/3. listopada, u vremenu od 22,15 do 6,10 sati u Ulici braće Radić u Belici, nepoznati je počinitelj iz nezaključanog svinjca ukrao 3 svinje starosti oko 3 mjeseca. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

 

U više vinograda ukradeno grožđe

U razdoblju od 12. rujna do 3. listopada nepoznati je počinitelj iz više vinograda kod Železne Gore, Prekope, Tupkovca i Martinuševca, vlasništvo poduzeća iz Štrigove pobrao i ukrao ukupno više tisuća kilograma grožđa raznih sorti. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

 

Oborio i ukrao stabla

U razdoblju od 15. do 25. rujna nepoznati je počinitelj iz šume zvane "Siget" kod Trnovca, vlasništvo poduzeća iz Zagreba oborio i ukrao 42 komada stabla bagrema i oraha, ukupne drvne mase 4,37 m2. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Izvor: 3102