Crna kronika 21.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Odakle međimurskom srednjoškolcu tisuću markica LSD-a?

- Kriminalističko istraživanje se nastavlja, provodimo mjere. Ovo je vrlo rijetka droga, posljednju njenu zapljenu imali smo prije nekih pet-šest godina - odgovorio je Zdravko Kolarić, voditelj krim-policije Policijske uprave međimurske, na pitanje lista Međimurje na policijskoj presici u ponedjeljak ujutro. A pitanje je glasilo: "Odakle jednom maloljetniku iz Međimurja tolika količina LSD-a, dokle seže taj lanac?"

 

Naime, međimurski su policajci objavili kako su kod maloljetnika iz Međimurja pronašli 1.090 papirića, tj. papirnatih markica natoljenih halucinogenom drogom. Strogo kemijski gledano nije riječ o LSD-u, već o njegovoj inačici, no ima jednak, brz i snažan učinak, te spada u istu skupinu droga. Markica se stavlja pod jezik, a konzumenti ponekad čak pomisle da mogu poletjeti ili proći kroz zid. Osim gotovih proizvoda, kod njega su pronašli i 7,4 grama bijelog praška te dodatnih 21.600 markica, spremnih za daljnju proizvodnju (otopina se kapaljkom nanosi na papirić, koji se trga iz bloka). On je markicu prodavao za 25 do 50 kuna, a krajnji korisnik na tržištu platio bi je 70-ak kuna.

 

Službenici kriminaliteta droga PU međimurske utvrdili su da je drugom maloljetniku prodao najmanje pet markica. Ovaj je dio konzumirao, a dio prodao. Od njega je određenu količinu kupio treći maloljetnik, kako bi drogu prodavao dalje i navodno je on "pao" u policijskoj akciji. "Krimovci" su pratili lanac i došli do prvog maloljetnika. 15. travnja sa sudskim je nalogom pretraženo njegovo prebivalište te su pronađene spomenute količine droge. No ono što naročito intrigira je odakle njemu toliko LSD-a, što bi trebalo biti otkriveno daljnjom istragom. Sva trojica bit će kazneno prijavljena. Dvojica su privedena sucu istrage. Nakon ispitivanja pušteni su na slobodu.

Izvor: 3130