Crna kronika 28.02.2019. 14:33. Zadnja izmjena: 28.02.2019. 14:44.

VARAŽDIN

Odbijena žalba, Smiljana Srnec ostaje u istražnom zatvoru!

Žalbeno vijeće Županijskog suda u Varaždinu danas (28. veljače) donijelo je rješenje kojim je odbila žalbu Smiljane Srnec iz Palovca na istražni zatvor koji joj je određen. Smiljana Srnec, okrivljena za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, tako ostaje u istražnom zatvoru.

- Žalbeno vijeće u bitnom smatra da je sutkinja istrage suprotno žalbenim navodima okrivljene, na temelju zasad raspoloživih dokaza i podataka, s pravom zaključila da je u konkretnom slučaju ostvaren temeljni uvjet za određivanje istražnog zatvora, a to je postojanje osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo ubojstva za koje se tereti.

- Nadalje, Vijeće smatra da je sutkinja istrage iznijela vrlo uvjerljive razloge, koje žalbeno vijeće u cijelosti prihvaća. Na temelju njih, suprotno žalitelju, izveden je pravilan zaključak da na strani okrivljenice postoji opasnost od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke.

- Naposlijetku, žalbeno vijeće ne nalazi osnovanom niti žalbu okrivljenice kojom osporava utvrđenje sutkinje istrage glede postojanja opasnosti od ponavljanja djela. Naime, i po ocjeni žalbenog vijeća sve okolnosti slučaja za koji se okrivljenica osnovano sumnjiči, kao i radnje koje je kontinuirano i odlučno poduzimala u cilju prikrivanja nedjela kroz čitavo to vrijeme, dovodeći u zabludu roditelje i najbližu rodbinu, upućuju na veći stupanj upornosti i kriminalne volje te na bešćutnost i beskrupupoznost, kako zaključuje sutkinja istrage, a time i na objektivnu i razumno predvidivu bojazan od ponavljanja istovrsnog kaznenog djela u cilju zaštite sebe i svojih interesa - navodi sudac Igor Pavlic u svojstvu glasnogovornika Županijskog suda u Varaždinu.