Crna kronika 20.02.2016. 14:30. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Suđenje Ruži Šimunković iz Zasadbrega

"Omamila ga je, davila konopcem i udarila kamenom u glavu"

- U jutarnjim satima vozio sam autobus na relaciji Trojane - Ljubljana. U blizini Lukovice oko 6 sati ujutro, u listopadu 2012. godine, nasred ceste sam ugledao muškarca koji s obje ruke zaustavlja autobus. Izgledao je preplašeno, glava mu je bila okrvavljena. Rekao je da ga ženska osoba hoće ubiti te da ga je po glavi udarila pištoljem. Točnije, sjećam se da je spominjao i nekakav kamen i pištolj. Bio je jako zakrvavljen, krv mu je bila po čelu, ali i po odjeći - izjavio je slovenski vozač autobusa Sašo Z. pred Županijskim sudom u Varaždinu. 
Svjedočio je u postupku protiv Ruže Šimunković (51) iz Zasadbrega. Optužena je da je 18. listopada u Mercedesu zaustavljenom uz cestu u Sloveniji htjela Tihomilu B. uzeti 12 tisuća eura. 
- Znala je da je taj iznos ranije podigao u banci. Tijekom puta iz Hrvatske u Sloveniju omamljivala ga je sredstvima za smirenje i antidepresivima. Pokušala ga je konopcem zadaviti dok je spavao na spuštenom sjedalu. Oštećenik se probudio i strgnuo joj konopac iz ruke. Zatim ga je većim kamenom udarila u glavu i zaprijetila da će ga ubiti pištoljem. Rukom je posegnula u torbu, a Tihomil B. je u strahu pobjegao iz automobila - navodi se u optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu. Terete ju za kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva, ali i za krivotvorenje isprave, jer je uz sebe imala putovnicu Zlatka Š. u kojoj je njegova fotografija zamijenjena njenom.
Na suđenju je svjedočio i slovenski policajac Goran M., koji ih je zaustavio ranije te noći. Sjećao se cijelog razgovora s njima. Zanimljivo, nije tražio putni trošak za dolazak iz Slovenije. Sutkinja je odbila zahtjev za psihologijsko-psihijatrijskim vještačenjem optužene i oštećenog. Rasprava se nastavlja 16. ožujka.