Crna kronika 26.02.2017. 09:53. Zadnja izmjena: 26.02.2017. 10:23.

Sveta Marija

Oni su i policajci i vatrogasci, uvijek spremni pomoći

Jutrošnja nesreća u Svetoj Mariji još je jednom široj javnosti otkrila kako među nama postoje osobe potpuno predane pomaganju drugima, a naročito spašavanju života. Naime, oko 5:15 dogodila se prometna nesreća u Ulici Matije Gupca u Svetoj Mariji. Mladić rođen 1998. godine, kako doznajemo iz same Svete Marije, osobnim automobilom udario je u zid kuće te se potom zaletio ravno u betonsku banderu. Kod motora počelo se polako dimiti te je krenuo plamen. 
- U blizini mjesta nesreće i prije dojave našla se policijska ophodnja iz Preloga. Izvukli su mladića iz vozila i počeli gasiti. Mladić je u prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede - kaže Radovan Gačal, glasnogovornik Policijske uprave međimurske.

A više detalja doznali smo od Andreasa Lisjaka, zapovjednika DVD-a Sveta Marija. On nam je objasnio da su među policajcima bila čak dva vatrogasca! Naime, osim dvojice policajaca u službi, od kojih je jedan član DVD-a Sveta Marija, zatekao se tu i treći policajac, iz DVD-a Donji Mihaljevec!
- Probudio me jedan od policajaca. Izašao sam van i vidio nesreću nekih 150 metara od vatrogasnog doma. Policajci su dečka izvadili iz vozila, a ovaj iz DVD-a Donji Mihaljevec je otvorio našu garažu (vatrogasnu), što zna i može jer surađujemo, te uzeo vatrogasni aparat. Nakon toga i ja sam dovezao navalno vozilo te smo gasili vodom i pjenom. Stigao je i JVP Čakovec - kaže Andreas Lisjak. Prijetila je i opasnost od širenja požara na susjednu kuću. Kaže da su se već počele žariti drvene rolete na njoj.
- Drago mi je da su toliki doprinos dali policajci-vatrogasci. Bolje da smo tako svestrani, nego da se držimo svaki svojega... Isto tako, sjećate se, imamo i najpolicajca koji je izvan službe u Svetoj Mariji svladao ubojicu - kaže Lisjak, koji je ujedno i dopredsjednik županijske vatrogasne zajednice, te predsjednik lokalne vatrogasne zajednice!