Crna kronika 14.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Optužnica protiv skupine čakovečkih "džanera"

Podignuta je optužnica protiv osam osoba zbog zlouporabe droga, od čega je sedam osoba iz Međimurske županije. Prvookrivljenika (41) terete da je od veljače do srpnja ove godine od četvrtookrivljenika, ali i drugih osoba, kupovao heroin, marihuanu i amfetamin te tablete heptanona. Potom ih je prodavao konzumentima. Osim toga, za druge je osobe prenosio heroin.

Drugookrivljenika (48) terete da je od travnja do lipnja ove godine više puta na području Čakovca, u cilju daljnje prodaje, kupovao pa potom i prodavao heroin. Osim toga nudio je na prodaju heptanon, prodavao marihuanu, ali i drugima omogućio da u njegovom stanu konzumiraju heroin i fentanil.

Ostali osumnjičenici također su "mešetarili" drogama i stari su 36, 36, 33, 32, 30, i 28 godina, no najozbiljniji su prijestupnici prvo i drugookrivljeni, iz Čakovca i Nedelišća. Vijeće Općinskoga suda u Čakovcu stoga je usvojilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo im istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Kako smo već pisali, nije riječ o narko-lancu ozbiljnijih razmjera već, kažu upućeni, o skupini "starijih čakovečkih džanera" - starijih više u smislu "staža" s drogom, a ne godina života.


Prethodni članak o ovoj temi možete pročitati na poveznici:

http://www.medjimurje.hr/clanak/3143/2015-07-21/pala-skupina-starijih-ovisnika-koji-su-preprodavali-drogu

Izvor: 3150