Crna kronika 28.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Optužnica za serijske provalnike

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv počinitelja serije krađa u Murskom Središću i nekoliko okolnih mjesta s kraja 2013. godine.
Trojici mještana Sitnica, kod Murskog Središća, starima 21, 23 i 29 godina, u teret se stavlja da su od listopada do prosinca 2013. godine provaljivali u kuće u Murskom Središću i još tri mjesta u okolici te, dok su ukućani spavali, iz njih krali novac i vrijedne predmete. Tako su, po optužnici, provalili u ukupno 14 objekata i protupravno se okoristili za najmanje 28 tisuća kuna. Protiv trećeokrivljenika sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu produljila je istražni zatvor zbog opasnosti od daljnjeg ponavljanja istovrsnih kaznenih djela.
Optužnica obuhvaća manji broj krađa i ukupnu manju materijalnu korist nego je policija prijavila. Razlog je vjerojatno nastojanje da se postupak ubrza, dokazivanje svih detalja njihovih poduhvata tražilo bi još vremena, dok kvalifikacija njihovih djela i kazna koja im prijeti ne ovise o tome, već je ovo što stoji u optužnici dovoljno određeno.
U krađe je bio uključen i jedan maloljetnik, a zbog njegove dobi, postupak protiv njega vodi se odvojeno.
Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu provelo je i prvo ispitivanje trojice punoljetnika i jednog maloljetnika iz Pribislavca za koje se sumnja da su 17. veljače u romskom naselju Pribislavca napali dvojicu policijskih službenika, kako bi ih spriječili da jednoga od njih sprovedu u istražni zatvor, te ih pritom i fizički ozlijedili.
Nakon toga je, podsjetimo, na policajce nasrnula i veća skupina mještana, pa su se oni morali povući i zatražiti pomoć Interventne jedinice policije. Protiv svih osumnjičenika određen je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Izvor: 3074