Crna kronika 12.07.2017. 20:24. Zadnja izmjena: 13.07.2017. 09:54.

Incident

Jake policijske snage u Kuršancu - opet sukob s Romima

Mještane Čakovca i Strahoninca u četvrtak, 12. srpnja poslije podne, uznemirio je prolazak desetak policijskih vozila pod "rotirkama" - automobila, kombija i "marica. Jake policijske snage pojurile su prema Kuršancu te se potom, pod "rotirkama", vratile u sjedište Policijske uprave međimurske u Čakovcu.

Ekipa lista Međimurje zabilježila je njihov povratak, nešto prije 20 sati, iz smjera romskog naselja koje se nalazi u polju, prije ulaza u Kuršanec. Evo što kažu u policiji:

- Policija je postupala prema dojavi o obiteljskom nasilju. Privedeno je više osoba, kriminalistička istraga je u tijeku - kazala nam je Danijela Turk, policijska službenica za odnose s javnošću. Iz Operativno-komunikacijskog centra PU međimurske dodaju da se obiteljsko nasilje dogodilo u 16:06 te da će pojedinosti otkriti sutra.

No, iz broja policajaca i vozila koji su poslani u romsko naselje očito je da je došlo do još jednog opiranja policijskom postupanju (ili samom uhićenju) u romskim naseljima, u što se počesto uključe brojni mještani. Nedavno su, u Kotoribi i Sitnicama, ozlijeđeni policajci pa ovaj put, vjerojatno, policija nije željela ništa prepustiti slučaju te su poslane sve raspoložive snage. Dan nakon incidenta, PU međimurska pružila je dodatan opis:

- U Vrtnoj ulici, prilikom postupanja policijskih službenika po dojavi o nasilju u obitelji, ispred kuće okupio se veći broj mještana koji su negodovali, dok su šestorica mještana pod utjecajem alkohola vrijeđali i omalovažavali, te ometali policijske službenike u dovršenju službene radnje.

U cilju zaštite žrtve nasilja u obitelji i dovršenja kriminalističkih istraživanja angažiran je veći broj policijskih službenika. Počinitelj obiteljskog nasilja i šestorica mještana su uhićeni i dovedeni u prostorije policijske uprave.

U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, te nema prigovora na postupak policije od strane uhićenika. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.