Crna kronika 13.01.2018. 09:46. Zadnja izmjena: 13.01.2018. 09:46.

Tko je vozio?

Oslobođen poduzetnik iz Turčišća: Dovoljno je bilo reći da su bili pijani i da se ničeg ne sjećaju...

Privatni poduzetnik iz Turčišća (36) na Prekršajnom sudu u Čakovcu oslobođen je optužbe da bi 29. ožujka prošle godine u Čakovcu, oko 9 sati djelomično sišao s kolnika Ulice Otokara Keršovanija i udario u prometni znak kojim je obilježen pješački prijelaz te da je potom napustio mjesto nesreće.

Kako navodi sutkinja, dokazano je i nije sporno da je njegovim vozilom počinjena prometna nesreća. No, tijekom davanja iskaza okrivljenik je kazao da ne zna tko je upravljao vozilom - on ili netko od njegovih prijatelja. Štoviše, ne zna ni za prometnu nesreću! Njegov suputnik kazao je da su od 6 sati ujutro pa sve do poslijepodnevnih sati obilazili razne kafiće i pili te se ni on ne sjeća tko je vozio, niti da bi sudjelovali u prometnoj nesreći.

Drugi suputnik pak je u svjedočenju priznao da su u "obilazak" krenuli večer prije (!) te da su sva trojica bili jako pijani. On se uopće ne sjeća ni kad je ušao u vozilo niti tko je vozio. Uhvaćeni su tek poslije 13 sati. Policijski motociklist koji je toga jutra prvi vidio srušeni prometni znak u Čakovcu još je bio u smjeni. Upravo je on nekoliko sati poslije dobio dojavu iz "centrale" da se od Savske Vesi prema Totovcu kreće crno vozilo, oštećenog prednjeg branika. Veselo društvo stalo je pred trgovinom u Totovcu i, prema svjedočenju policajca, upravo je okrivljenik sjedio na vozačkom mjestu.

No, u dvojbi - za optuženog, reče sutkinja (na latinskom) i presudi da se ne može u potpunosti dokazati da je upravo on - vlasnik automobila - toga jutra u Čakovcu srušio prometni znak, pa ga je oslobodila. Protiv presude nije dopuštena žalba.