Crna kronika 22.02.2017. 10:35. Zadnja izmjena: 22.02.2017. 10:38.

Teško ozlijeđena

Pijan udario djevojčicu i pobjegao s mjesta nesreće

U utorak 21. veljače, nešto prije 19 sati, u Paragu je teško ozlijeđena maloljetna pješakinja. Vozač neregistriranog BMW-a rođen 1987. godine upravljao je vozilom bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,98 promila.

- Na ravnom dijelu prometnice prešao je na lijevu stranu kolnika, gdje je prednjim lijevim dijelom vozila udario u tijelo maloljetne pješakinje (rođena 2002. godine), koja se u tom trenutku kretala uz lijevi rub kolnika u istom smjeru kao i automobil. Nakon udara pješakinja je odbačena izvan kolnika, dok je BMW prednjim dijelom udario u prednji dio parkiranog Hyundai Accenta, čakovečkih registarskih oznaka. Od siline udara Hyundai je odbačen u zid obližnje obiteljske kuće.

- Nakon nesreće vozač BMW-a napustio je mjesto događaja i nije ozlijeđenoj pješakinji pružio pomoć. U nastavku vožnje, ulaskom u lijevi zavoj zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i izletio izvan kolnika u betonsku dvorišnu ogradu na kbr. 170. Nakon nesreće pješke se udaljio s mjesta događaja, bez da je policiju izvijestio o nesreći - kažu u Policijskoj upravi međimurskoj.

Ozlijeđena pješakinja privatnim vozilom prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju. Brzom reakcijom policijskih službenika 30-godišnji vozač, tridesetak minuta nakon prometne nesreće, pronađen je i uhićen te priveden na kriminalističko istraživanje.

- Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela "izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu" i "nepružanje pomoći" protiv 30-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku. Ujedno, protiv okrivljenika podnijet će se i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu zbog počinjenja nekoliko prometnih prekršaja - kažu u policiji.