Crna kronika 12.06.2019. 14:01. Zadnja izmjena: 12.06.2019. 14:13.

Divljali

Pijani iz vozila u Mačkovcu i Žiškovcu pucali plinskim pištoljem

U utorak, 11. lipnja, u kasnim večernjim satima Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske primio je dojave o pucanju iz vatrenog oružja u Mačkovcu i Žiškovcu. Na mjesto događaja upućene su sve raspoložive ophodnje. Nekoliko minuta kasnije u Krištanovcu policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće pronašli su sumnjivi srebrni BMW čakovečkih registarskih oznaka.

- Nakon upućenih svjetlosnih i zvučnih signala vozač BMW-a nije zaustavio vozilo već je nastavio vožnju. Nakon nekog vremena vozač je zaustavio automobil te su policijski službenici započeli sa službenim postupanjem (provjera identiteta). Trojica muškaraca u dobi od 22, 26 i 33 godine oglušili su se na izdana upozorenja i naredbe policijskih službenika te su uz uporabu sredstava prisile uhićeni i privedeni u Policijsku postaju Mursko Središće na kriminalističko istraživanje - izvijestila je policija.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su oko 21 sati u Mačkovcu i Žiškovcu pod utjecajem alkohola 33-godišnjak (1,87 promila) i 26-godišnjak (2,14 promila) pucali u zrak iz plinskog pištolja. Plinski pištolj je pronađen i oduzet od 33-godišnjaka.

Tijekom istraživanja utvrđeno je da je alkoholizirani dvojac počinio više prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o sigurnosti prometa na cestama te će tijekom današnjeg dana uz optužni prijedlog biti dovedeni dežurnom prekršajnom sucu Općinskog suda u Čakovcu.