Crna kronika 12.10.2020. 11:07. Zadnja izmjena: 12.10.2020. 11:09.

Jučer, 11. listopada

Pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita 25-godišnjak skrivio prometnu nesreću

Jučer, 11. listopada oko 1 sat i 20 minuta nakon ponoći na kolniku lokalne ceste između Svete Marije i Donjeg Mihaljevca, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvojica sudionika lakše ozlijeđena.

Upravljajući Fiatom Bravo, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,09 promila i bez položenog vozačkog ispita, 25-godišnji vozač brzinu kretanja nije prilagodio stanju kolnika (kolnik mokar), atmosferskim prilikama (padala kiša) i vidljivosti (noć), zbog čega je na ravnom dijelu kolnika izgubio nadzor nad upravljanjem te u zanošenju automobilom sišao izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u zaštitnu (odbojnu) metalnu ogradu.

Nakon nesreće 25-godišnji vozač i 39-godišnji putnik iz Fiata, vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su u nesreći lakše ozlijeđeni.

Uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje, okrivljeni 25-godišnji vozač s područja općine Mala Subotica, doveden je na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja dežurni sudac prihvatio je prijedlog policije i okrivljeniku odredio zadržavanje u trajanju do 15 dana, a potom je sproveden u Zatvor u Varaždinu.