Crna kronika 14.10.2020. 10:31. Zadnja izmjena: 14.10.2020. 10:33.

Čakovec

Pod utjecajem alkohola od 2 promila automobilom naletio na pješaka

Jučer, 13. listopada oko 18 sati i 30 minuta na kolniku Ulice kralja Zvonimira u Čakovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen maloljetni pješak.

Upravljajući Renault Talijom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2 promila, 33-godišnji vozač brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju ceste (kolnik mokar), vidljivosti (noć), atmosferskim prilikama (padala kiša), tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom, a koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, odnosno da može pravodobno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku. Uslijed opisane prometne situacije i neprilagođene brzine prednjim djelom automobila udario je u tijelo maloljetnog pješaka, koji se kretao Ulicom kralja Zvonimira uz desni rub kolnika, iako se neposredno uz taj rub nalazio nogostup. Ujedno, u trenutku nesreće pješak nije bio označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Nakon udara pješak je pao na prednji dio automobila, a zatim na travnatu površinu uz kolnik.

Ozlijeđeni pješak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno utvrditi, a potom slijedi i kvalifikacija događaja.