Crna kronika 25.06.2020. 10:08. Zadnja izmjena: 25.06.2020. 10:10.

Čakovec

Pod utjecajem alkohola od 2,28 promila prouzrokovao prometnu nesreću

Jučer, 24. lipnja nešto poslije 13 sati u Čakovcu na raskrižju Zrinsko-frankopanske ulice, Športske ulice i Ulice dr. Ivana Novaka, dogodila se prometna nesreća.

Pedeset i jednogodišnji vozač osobnog automobila, njemačkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,28 promila, upravljao je kolnikom Zrinsko–frankopanske ulice. Nailaskom na spomenuto semaforizirano raskrižje, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste i gustoći prometa, zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio teretnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, a kojim je neposredno ispred u istoj prometnoj traci zbog upaljenog crvenog svijetla bio zaustavljen 42-godišnji vozač.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih sudionika, dok je 51-godišnji vozač zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 11.500 kuna. Uz novčanu kaznu izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.