Crna kronika 16.08.2017. 10:20. Zadnja izmjena: 16.08.2017. 10:25.

Železna Gora

POKUŠAJ UBOJSTVA S tri noža krenuo na susjeda!

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 66-godišnjak s područja općine Štrigova, počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju, javlja Policijska uprava međimurska. U ponedjeljak 14. kolovoza nešto poslije 17 sati u Železnoj Gori, osumnjičeni je s noževima u rukama nasrnuo na 60-godišnjeg susjeda u trenutku kada je izlazio iz automobila parkiranog u svom dvorištu.

- Napadnuti susjed uspio je rukama blokirati nasrtaj, ali je pritom zadobio više porezotina. Ujedno, nogom je uspio izbiti drugi nož iz napadačeve ruke. Nakon toga osumnjičeni je pobjegao u svoje dvorište, gdje su ga sustigli napadnuti susjed i njegov 32-godišnji sin. U tom trenutku osumnjičeni je iz stražnjeg džepa hlača pokušao izvaditi još jedan nož, ali su ga otac i sin uspjeli svladati te zadržati do dolaska policijske ophodnje - kažu u policiji.

Napadač je uhićen te su mu policijski službenici tijekom istraživanja oduzeli tri noža. U događaju osumnjičeni i napadnuti 60-godišnjak lakše su ozlijeđeni zbog čega im je pružena liječnička pomoć. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uhićenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

U utorak, 15. kolovoza u poslijepodnevnim satima nakon ispitivanja 66-godišnjeg osumnjičenika sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog nadležnog državnog odvjetnika i odredila mu istražni zatvor.