Crna kronika 15.11.2016. 10:38. Zadnja izmjena: 15.11.2016. 10:47.

Zebanec Selo

Pokušao pobjeći električnim biciklom, no nije imao ključ...

U nedjelju, 13. studenoga u 20,58 sati Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske primio je dojavu ženske osobe da netko u Zebanec Selu pokušava provaliti u podrum obiteljske kuće. Upućena je najbliža ophodnja, koja je između Zebanec Sela i Štrukovca zamijetila mladića koji odgovara opisu.

-  Uočivši patrolu mladić se dao u bijeg, ali je ubrzo sustignut i uz primjenu sredstava prisile priveden u Policijsku postaju Mursko Središće na kriminalističko istraživanje. Prilikom policijskog postupanja mladić je uputio prijetnje policijskim službenicima. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnji mladić sa šireg područja grada Murskog Središća počinio kaznena djela prijetnje, krađe i teške krađe u pokušaju - kažu u policiji.

Dodaju da je prvo pokušao provaliti u podrum obiteljske kuće u Zebanec Selu no spriječili su ga ukućani koji su upalili svjetla i izašli na dvorište. Prilikom bijega, ispred obližnjeg kafića ukrao je električni bicikl. No nije imao ključ kojim bi ga pokrenuo pa ga je odbacio uz cestu. Potom ga je uhvatila policija.

Uz kaznenu prijavu mladić je pritvoren, a policija je zahvalila građanima koji su brzom reakcijom pomogli u otkrivanju počinitelja.