Crna kronika 09.04.2018. 11:05. Zadnja izmjena: 09.04.2018. 11:08.

Domašinec

Policajca koji ga je privodio nogom udario u koljeno

- U petak, 6. travnja, oko 8 sati policijski službenici Policijske postaje Prelog postupali su po nalogu za sprovođenje na izdržavanje kazne zatvora Županijskog suda u Varaždinu, za 23-godišnjaka s područja općine Domašinec. Osoba je uhićena i pozvana da krene do službenog vozila, no oglušila se te je upozorena da će biti uporabljena sredstva prisile, na što je odvratio da će ići samo uz fizički sukob. Nakon toga je prema 23-godišnjaku uporabljena fizička snaga te je počeo pružati aktivan otpor i nogom udario policijskog službenika u koljeno pa je potom savladan. Prilikom privođenja 23-godišnjak je verbalno nasilnim radnjama prijetio drugom policijskom službeniku - izvijestila je Policijska uprava međimurska.

Liječničkim pregledom je utvrđeno da je 23-godišnjak zadobio manju ogrebotinu, dok je policijski službenik pregledan na hitnom bolničkom prijemu Županijske bolnice Čakovec, gdje mu je utvrđena laka tjelesna ozljeda, nakon čega je pušten na kućnu njegu.

Protiv 23-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog kaznenih djela „prisila prema službenoj osobi“ i „prijetnja“ te je po završetku kriminalističkog istraživanja sproveden u zatvor u Zagrebu na izdržavanje kazne zatvora.