Crna kronika 23.12.2016. 11:25. Zadnja izmjena: 23.12.2016. 11:44.

Suđenje za pokušaj ubojstva

Policajci nisu pronašli ni jednog sudionika krvavog sukoba u Šenkovcu

Pred Županijskim sudom u Varaždinu nastavljeno je suđenje Slavku Beliću (68), bivšem ribočuvaru iz Čakovca. Terete ga da je 14. srpnja 2015. godine na ribnjaku u Šenkovcu pokušao ubiti Ivana Levačića. S Brankom Klobučarićem, direktorom tvrtke Ribnjaci, Belić je zatekao trojicu mladića kako love ribu na jezercu kojim tvrtka gospodari. Dvojica mladića pretukla su postarije ribočuvare, no Belić je optužen da je u tijeku odbijanja daljnjeg nasrtaja Levačića nožem ubo u trbuh.

Na ročište 13. prosinca nisu pristupili mladići koji su sudjelovali u sukobu (jedan od trojice samo je posmatrao). Osim Levačića, to su Aleksandro i Josip Modlic. Nisu došli ni na prošlo ročište, krajem rujna, pa je sutkinja Božica Mišak bila prisiljena odrediti policijsko privođenje za 13. prosinca. Ročište je trebalo početi u devet sati, no deset minuta poslije ni traga ni glasa od mladića, niti ikakve obavijesti od policije. Sutkinja je stoga nazvala Policijsku postaju Mursko Središće i doznala da nikoga nisu zatekli na kućnoj adresi. Jedan navodno radi na moru, drugi je izgleda prespavao kod djevojke u blizini Čakovca, a treći je u istražnom zatvoru.

MJESECI PROLAZE

Kako je i vještaka Domagoja Vidovića uhvatila viroza, ročište na koje je optuženi Slavko Belić čekao dva i pol mjeseca u potpunosti je propalo. Belić smatra da nije kriv, jer ako je i izvadio nož, čega se ne sjeća, smatra da nije prekoračio nužnu obranu. Naime, on i kolega teško su pretučeni, čak je pao u nesvijest, a s njima je bio i njegov 12-godišnji unuk. Već je krajem rujna teško uzdahnuo saznavši da do novog ročišta mora čekati dva i pol mjeseca.

Želi da se slučaj rasplete, a i u istražnom je zatvoru proveo više od dva mjeseca. Sutkinji nije preostalo drugo doli izdati novi dovedbeni nalog za svjedoke, mlađe sudionike sukoba. Novo je ročište zakazano za kraj siječnja. Sutkinja kaže kako jednostavno nema druge instrumente na raspolaganju. Hoće li ih imati policajci iz Murskog Središća, saznat ćemo 26. siječnja.