Crna kronika 15.01.2018. 11:48. Zadnja izmjena: 15.01.2018. 12:04.

Razbojništvo

Policija 'ima' pljačkaša mjenjačnice iz Murskog Središća?

U službenom priopćenju Policijska uprava međimurska izvijestila je o razbojništvu koje je u subotu, 13. siječnja počinjeno na Trgu bana Josipa Jelačića u Murskom Središću.

- Oko 17:50 sati nepoznati počinitelj ušao je u mjenjačnicu, gdje je uz prijetnju oružjem od zaposlenice zatražio novac. Nakon što mu je novac predan udaljio se u nepoznatom smjeru. U događaju zaposlenice nisu zadobile ozlijede, dok će se materijalna šteta utvrditi naknadno, po zaprimanju odštetnog zahtijeva - kažu u policiji.

Dodaju da intenzivno tragaju za počiniteljem te mole građane koji imaju korisne informacije da im se anonimno jave i doprinesu rješavanju ovog kaznenog djela razbojništva.

No, kako je List Međimurje doznao na terenu, u Murskom Središću, policija već vjerojatno ima počinitelja! Nekoliko je osoba prošlo obavijesne razgovore, a jedna je osoba navodno još uvijek u prostorijama Policijske postaje Mursko Središće, koja se nalazi u neposrednoj blizini opljačkane mjenjačnice.

Naime, razbojnik je snimljen video-nadzorom. Fotografije već kolaju internetom te su dospjele i do redakcije Lista Međimurje. Na njima se jasno vidi mladić s kapom na glavi, nemaskirana lica. Uz zabilježeno lice počinitelja vjerojatno i nije bilo toliko teško doći do "sumnjivca". No, valja pronaći novac - prema prvim informacijama riječ je o više desetaka tisuća kuna, i oružje, najvjerojatnije pištolj.