Crna kronika 15.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:14.

Policija: Nitko nije javio pokušaj otmice djeteta u Čakovcu

- Ništa službeno nemamo niti se bilo tko na terenu javio bilo kojem policijskom službeniku vezano uz pokušaj otmice djeteta. Ukoliko bilo tko od građana raspolaže nekim informacijama o eventualnom pokušaju otmice molimo ga da se osobno obrati Policijskoj upravi međimurskoj - rekao je u 14,30 sati (petak 15. svibnja) za list Međimurje Radovan Gačal, glasnogovornik međimurske policije.

Komentar je to na napis koji se nešto ranije pojavio na jednoj međimurskoj grupi na Facebooku.

- Roditelji paite na djecu, jer jučer se u Istarskom naselju u Čakovcu dogodio pokušaj otmice djeteta. Crni VW kombi bez registracije s kliznim vratima, unutra tip sav u crnom s fantomkom na glavi... Srećom mali se spasio i uspio pobjeći (dečko je srednjoškolac) jer ga je opalio rukom posred lica. Priča nije izmišljena. Dijelite dalje - objavila je jedna ženska osoba u toj grupi.

Policija dakle službeno moli građane koji znaju nešto konkretno da se javi. No kako neslužbeno doznajemo od upućenih, kola priča da je sve izmišljeno među srednjškolcima, to jest, konkretnije, da je jedan srednjoškolac na taj način smislio alibi za određene probleme koje je imao kod kuće. Na to upućuje i činjenica da je priča prilično filmska (crni kombi, crni čovjek i fantomka usred stambenog naselja), kao i da nije pokušana otmica doista djeteta već srednjoškolca. 

Izvor: 3133