Crna kronika 27.09.2017. 19:52. Zadnja izmjena: 27.09.2017. 19:55.

Opsadno stanje

Policija u potpunosti blokirala Zajčevu ulicu u Čakovcu

Jake policijske snage blokirale su blok stambenih zgrada u Ulici Ivana pl. Zajca u Čakovcu. Oko cijelog bloka postavljene su ograde, razvučena je policijska traka, a sve prilaze (čak i haustore) čuvaju brojni policajci, pretežno interventni. Nije riječ samo o međimurskim policajcima; u pomoć su im stigli i policajci iz drugih uprava sjeverne Hrvatske.

Razlog je (još jedan) pokušaj deložacije stanara Vladimira Smrtića. Deložacija je zakazana za 8 sati ujutro, a policija želi preduhitriti, tj. spriječiti aktiviste koji se protive deložaciji.

- U zgrade mogu ući stanari i eventualno njihovi gosti - kazao nam je na terenu oko 19:15 Krešimir Jurčević, načelnik Policijske postaje Čakovec, koji je obilazio blok sa slušalicom u uhu, očito koordinirajući akciju. Blokiran je i prolaz samom Ulicom Ivana pl. Zajca. Na terenu smo zamijetili i policijske službenike koji prate zakonitost postupanja policije.

- To je sramota, da se čovjeka izbacuje zbog tog duga od 38 tisuća kuna koji je toliko narastao - komentirao je glasno jedan od brojnih stanara koji su promatrali pravu policijsku opsadu u večernjim satima. Policija će zasigurno dežurati do jutra, kad će se vidjeti hoće li ova deložacija, nakon nekoliko neuspjelih, doista biti provedena. Pročitajte naš lipanjski izvještaj o istoj temi:

Aktivisti Živog zida ovršitelje ispratili skandiranjem – pobjeda, pobjeda