Crna kronika 31.08.2020. 12:04. Zadnja izmjena: 31.08.2020. 12:05.

Dekanovec

Policija zaustavila maloljetnika i oduzela mu marihuanu, bokser i teleskopsku palicu

Jučer, 30. kolovoza u 1 sat i 20 minuta u Dekanovcu, prilikom nadzora prometa u Kalničkoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Prelog zaustavili su maloljetnika koji je upravljao lakim četverociklom sa zatvorenom karoserijom, čakovečke registarske oznake. 

Alkotestiranjem je utvrđeno da je maloljetnik u svojstvu „mladog vozača“ upravljao četverociklom pod utjecajem alkohola od  0,17 promila, dok se odbio testirati na prisustvo droga u organizmu.

Pregledom vozila pronađena je plastična vrećica ispunjena marihuanom, težine 0,12 grama. Ujedno, daljnjim pregledom vozila i osobe, pronađeno je hladno oružje („D“ kategorije - Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana) namijenjeno za napad i nanošenje ozljeda (metalni tzv. „bokser“ i gumena teleskopska palica). 

Pošto se maloljetnik nalazio se u nedozvoljenom noćnom izlasku (kršenje odredbi Obiteljskog zakona), doveden je u policijsku postaju te je pozvan roditelj koji je prisustvovao kriminalističkom istraživanju.

Tijekom istraživanja policijski službenici oduzeli su pronađenu marihuanu te bokser i teleskopsku palicu.

Prema maloljetnom okrivljeniku zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu. Također, nadležnom centru za socijalnu skrb dostavit će se obavijest o utvrđenim prekršajima te kršenju odredbi čl. 93. Obiteljskog zakona.