Crna kronika 11.06.2018. 11:05. Zadnja izmjena: 11.06.2018. 11:11.

Teško ozlijeđen

Policajac u Piškorovcu kamenom pogođen u glavu!

- U nedjelju, 10. svibnja u 23:10, u Piškorovcu, po povratku sa intervencije, na službeni civilni automobil je nepoznati počinitelj bacio kamen i razbio staklo na stražnjim vratima - izvijestila je Policijska uprava međimurska o još jednom napadu na svoje službenike u romskim naseljima.

- Policijski službenici su zbog kaznenog djela „oštećenja tuđe stvari“ započeli kriminalistička istraživanja nad djetetom uz prisutnost oca, kada je pristupila majka djeteta 46-godišnjakinja sa šireg područja općine Mala Subotica i započela verbalno vrijeđati policijske službenike. Nad ženskom osobom su nakon upozorenja, uporabljena sredstva prisile. Tijekom postupanja prema policijskom službeniku nepoznati počinitelj bacio je više kamenja od kojih ga je jedan pogodio u glavu - dodaju iz policije.

Policijski službenik je teško ozlijeđen te je nakon pružene liječničke pomoći pušten na kućnu njegu, dok je 46-godišnjakinja lakše ozlijeđena.

- Materijalna šteta na vozilu utvrditi će se naknadno. Protiv 46-godišnjakinje podnijet će se prekršajna prijava iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok se za kaznena djela po nepoznatom počinitelju podnose prijave nadležnom državnom odvjetniku. Kriminalistička istraživanja su u tijeku - kažu u policiji.