Crna kronika 22.02.2016. 10:27. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Krađe tijekom vikenda

Pomozite policiji u potrazi za muškarcima koji su pokušali ukrasti novac iz trgovine

U subotu, 20. veljače oko 18.50 sati u Čakovcu, Ulici Bartola Kašića, dvojica maskiranih počinitelja ušla su u trgovinu mješovitom robom te su od prodavače zatražili da se odmakne od blagajne iz koje su potom pokušali ukrasti novac. Pošto nisu uspjeli otvoriti ladicu s novcem, udaljili su se u nepoznatom smjeru.

Muškarci su starosti oko 20 godina, visine od 170 do 175 cm, srednje tjelesne građe, obučeni u tamnoplave ili crne jakne, dok su im lica bila prekrivena plavim šalovima ili maramama.

Za počiniteljem policija intenzivno traga te moli građane ako raspolažu s korisnim informacijama o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, e-mailom na adresu [email protected], putem besplatne mobilne aplikacije policije, odnosno da dođu u najbližu policijsku postaju. Sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno.

Krađe

U noći s 18. na 19. veljače u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u automehaničarsku radionu, odakle je ukrao novac. Potom je provalio u susjednu trgovinu bojama i lakovima, gdje je ispreturao stvari, ali pritom ništa nije ukrao. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Zatim je u noći s 20. na 21. veljače u Vratišincu, Ulici Gmajna, nepoznati počinitelj provalio u prostorije nogometnog kluba, odakle je ukrao razna alkoholna i bezalkoholna pića. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. U nedjelju, 21. veljače oko 12 sati i 40 minuta u Čakovcu, na parkiralištu u Ulici Matice hrvatske, nepoznati počinitelj je iz nezaključanog osobnog automobila, čakovečkih registracijskih oznaka ukrao žensku torbicu u kojoj se nalazio novac, osobni dokumenti i mobitel. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.