Crna kronika 23.07.2017. 17:00. Zadnja izmjena: 24.07.2017. 07:24.

Suđenje za ubojstvo J. Matulina

Preloški krim-policajac: Nismo uzeli nikakvu drogu za Časeka!

- Ja sam policijski službenik Policijske postaje Prelog koji je 21. siječnja 2016. godine s kolegama otišao u Varaždin, gdje se nalazio mobitel koji je optuženi Ivan Časek imao kod sebe prilikom počinjenja kaznenog djela za koje ga se sumnjiči. Došli smo do kuće njegovog prijatelja, koji nam je trebao predati taj mobitel. Kad nam ga je predao ja sam, sjedeći u automobilu, popunio potvrdu o privremenom oduzimanja te zapisnik. Kolega je za to vrijeme vani razgovarao s tom osobom; ja i optuženik bili smo u vozilu, na stražnjem sjedalu. Od te osobe nisu oduzeti nikakvi drugi predmeti, samo mobitel - izjavio je preloški krim-policajac pred Županijskim sudom u Varaždinu.

Ovim svjedočenjem 29. lipnja nastavljeno je suđenje Elvisu Ademiju iz Donje Dubrave i Ivanu Časeku iz Varaždina. Optuženi su za teško ubojstvo Jožefa Matulina, poljoprivrednika iz Donje Dubrave.

Podsjetimo, Časek je tijekom prethodnih rasprava ustvrdio da su mu policajci nakon uhićenja, uslijed apstitencijske krize, omogućili da dođe do droge koju je prethodno sakrio kod prijatelja u Varaždinu. Pokušava uvjeriti sudsko vijeće da je na taj način iz njega, pod utjecajem droga, na prvom saslušanju kod državnog odvjetništva izvučeno određeno priznanje.

Nakon što je preloškom policajcu pročitan prethodni iskaz Časekovog prijatelja, koji također tvrdi kako je policiji osim mobitela predao Časekov heroin, preloški policajac odgovorio je: "Mi nismo pregledavali tu osobu i ne znam je li kod sebe imala kakvu opojnu drogu. Odgovorno tvrdim da policiji nije predao ništa drugo osim mobitela. Da je predao nešto drugo i to bi sigurno bilo popraćeno odgovarajućim dokumentima."