Crna kronika 29.05.2019. 13:00. Zadnja izmjena: 29.05.2019. 13:01.

Policijska potjera

Prevozio migrante i sletio s ceste u Banfiju

Danas (29. svibnja) oko 4 sata u Grabrovniku, policijski službenici policijske postaje Mursko Središće prilikom nadzora državne granice uočili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka te posumnjali da se radi o nezakonitim migrantima. Uz upaljena rotacijska svjetla krenuli su u potjeru za vozilom. Tijekom potjere odbjegli vozač velikom brzinom u pretjecanju prošao je pored drugog policijskog vozila, kojom prilikom je udario u retrovizor navedenog vozila.

Policijski službenici nastavili su potjeru za odbjeglim vozačem, koji je zbog neprilagođene brzine nedaleko mjesta Banfi, u oštrom zavoju sletio s ceste i udario u zaštitnu ogradu. Dvadesetogodišnji vozač, državljanin Srbije nakon nesreće pokušao je pobjeći s mjesta događaja, ali je uz primjenu sredstava prisile svladan i priveden u Policijsku postaju Mursko Središće na kriminalističko istraživanje.

Petorica stranih državljana, koji su se nalazili u osobnom automobilu vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. Trenutno se nad njima provodi postupak sukladno odredbama Zakona o strancima.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.