Crna kronika 23.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Priopćenje iz PU Međimurske

RAZBOJNIČKA KRAĐA 

 

U petak, 19. rujna oko 23.20 sati u Donjoj Dubravi, u Ulici Krbulja, muškarac iz Donje Dubrave zatekao je 30-godišnjaka iz Kotoribe i jednu nepoznatu mušku osobu, koji su provalili u prostorije sportske udruge. Počinitelji su građanina napali, te ga lakše ozlijedili, ali su mu u pomoć pristigla druga dvojica muškaraca koji su 30-godišnjeg počinitelja svladali i zadržali do dolaska policije, dok je drugi počinitelj pobjegao i za njime se traga.

Zbog počinjenja kaznenog djela „razbojničke krađe“ u pokušaju, 30-godišnjak je uhićen i kazneno prijavljen, a sudac istrage odredio mu je Istražni zatvor u trajanju do mjesec dana.

 

 

TEŠKA KRAĐA

 

U vremenskom razdoblju od 15. do 20. rujna, u Podturnu, u Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u pogon vlasništvo poduzeća iz Čakovca, gdje je ukrao PVC vrata. Potom je provalio i u garažu, ali ništa nije ukrao.  

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

 

 

KRAĐA

 

1) Tijekom noći s 18. na 19. rujna u Krištanovcu, nepoznati počinitelj je u dvorištu obiteljske kuće iz nezaključanih kokošinjaca ukrao nekoliko desetaka komada peradi i motornu pilu.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

2) U vremenskom razdoblju od 17. do 20. rujna u Prelogu, u Čakovečkoj ulici,  nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće ukrao je novac u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

 

PROMETNA NESREĆA

 

U subotu, 20. rujna oko 19.30 sati u Bukovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač tehnički neispravnog bicikla, 48-godišnjak iz Kapelščaka, upravljao biciklom na način kojim se umanjuje stabilnost vozila, zbog čega se na nizbrdici šljunčanog puta prevrnuo i pao.

Vozilom Zavoda za hitnu medicinu Čakovec ozlijeđeni vozač prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je  teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju.

 O događaju će se podnijeti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

 

INFORMACIJA 

 

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se 7 prometnih nesreća, od čega 1 s ozlijeđenom osobom u kojoj je 1 osoba teško ozlijeđena, te 6 prometnih nesreća  sa nastalom materijalnom štetom.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

• nepropisna i neprilagođena brzina - 1 prometna nesreća

• nepoštivanje prednosti prolaza - 2 prometne nesreća,

• nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag - 1 prometna nesreća,

• ostale greške – 3 prometne nesreće. 

 

Prisutnost alkohola u organizmu sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena.

 

 

 

 

Izvor: 3100