Crna kronika 14.06.2019. 09:56. Zadnja izmjena: 14.06.2019. 10:10.

Incident

Privedeni vozač romske nacionalnosti policajce je vrijeđao na nacionalnoj osnovi

Vozač (33) Daewoo Matiza iz romskog naselja kod Pribislavca u četvrtak, 13. lipnja noću divljao je u drugom romskom naselju - Paragu. Pijan (1,2 promila alkohola) i bez položenog vozačkog ispita, upravljao je neregistriranim automobilom. Na koncu je udario u dvorišnu ogradu i pješice pobjegao. No, policajci su ga pronašli i uhitili.

U policijskoj postaji također je bio nemiran te je policajce vrijeđao. No, nije ih vrijeđao na uobičajen način već na nacionalnoj osnovi. Evo što kažu u Policijskoj upravi međimurskoj:

- Nakon privođenja u prostorije za zadržavanje uhićenik je vrijeđao policijske službenike na osnovu njihovog nacionalnog podrijetla te je time povrijedio njihovo dostojanstvo. Pošto se oglušio na izdana upozorenja i naredbe te nastavio sa činjenjem prekršaja, policijski službenici su nad njim primijenili sredstva prisile.
Protiv okrivljenika s područja općine Pribislavec podnijet će se optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju diskriminacije.