Crna kronika 01.09.2020. 11:02. Zadnja izmjena: 01.09.2020. 11:03.

Ponedjeljak, 31. kolovoza

Prometna nesreća između Štefanca i Ivanovca

Jučer, 31. kolovoza oko 15 sati i 30 minuta na dionici državne ceste broj 20, između Štefanca i Ivanovca, dogodila se prometna nesreća u kojoj su lakše ozlijeđena dvojica vozača osobnih automobila.

Prometna nesreća dogodila se u trenutku kada je 74-godišnji vozač osobnog automobila (Mercedes), varaždinskih registarskih oznaka, započeo pretjecanje teretnog automobila s pridodanom poluprikolicom, đakovačkih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 58-godišnji vozač. Prometna traka kojom je namjeravao pretjecati nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti tako da je ugrozio sigurnost prometa iz suprotnog smjera. Zbog opisane situacije prednjim lijevim dijelom automobila udario je u prednji lijevi dio VW Golfa, slatinskih registarskih oznaka, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 28-godišnji vozač.

Uslijed siline sudara došlo je do odbacivanja Mercedesa u poluprikolicu, dok su u nastavku kretanja oba automobila sletjela izvan kolnika.

Vozači osobnih automobila vozilima hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje im je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su u nesreći lakše ozlijeđeni.

Zbog obavljanja očevida od 15,50 do 17,15 sati dionica državne ceste broj 20 na kojoj se dogodila opisana prometna nesreća bila je zatvorena za sav promet, koji se odvijao obilaznim prometnicama.