Crna kronika 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Prometne nesreće

GORIČAN - U utorak, 10. prosinca, oko 10.35 sati u Školskoj ulici, u Goričanu u udaru osobnog vozila stradao je pješak, mještanin Goričana star 73 godine.
Njega je na nogostupu osobnim vozilom čakovečkih reg. oznaka udario 35-godišnjak, također iz Goričana, koji je vozio prebrzo s obzirom na stanje ceste, pa je u izlasku iz zavoja sišao s kolnika na nogostup.
U udaru je pješak odbačen na travnatu površinu, dok je vozilo u nastavku kretanja udarilo u betonsku ogradu kuće i prometni znak.
Pješak je vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezen u čakovečku Bolnicu u kojoj je zbog teške ozljede zadržan na liječenju. Vozač osobnog automobila dobit će kaznenu prijavu.

OPOROVEC, DONJI MIHALJEVEC – Na cesti između Oporovca i Donjeg Mihaljevca u srijedu, 11. prosinca, oko 18.15 sati nepoznati je vozač osobnog automobila retrovizorom u ruku udario mještanku Oporovca staru 81 godinu koja je gurala bicikl uz desni rub kolnika. Vozač je produžio vožnju, a i pješakinja je tek naknadno zatražila pomoć u čakovečkoj Bolnici u kojoj je utvrđeno da je teško ozlijeđena, pa je zadržana na liječenju. Policija je prouzročitelja nesreće pronašla idući dan - to je mještanin Donjeg Vidovca star 60 godina.
Protiv njega će podnijeti kaznenu prijavu.

NEDELIŠĆE – Na raskrižju Čakovečke i Livadarske ulice, u Nedelišću u četvrtak, 5. prosinca, oko 17.45 sati, ne prilagodivši brzinu gustoći prometa, prometnu je nesreću izazvao mještanin Knezovca star 40 godina.
On je svojim osobnim automobilom čakovečkih oznaka otraga udario osobni automobil, također čakovečkih oznaka, kojim je upravljala 20-godišnjakinja iz Gornjeg Hrašćana, a u tom ga je trenutku zaustavila kako bi propustila vozilo iz suprotnog smjera. Vozilom Zavoda za hitnu medicinu u Županijsku bolnicu Čakovec prevezene su i ona i njena putnica, također mještanka Gornjeg Hrašćana, stara 43 godine. Liječničkim pregledom utvrđeno je da je putnica teško ozlijeđena, dok će precizna procjena ozljeda vozačice biti data naknadno. Vozač iz Knezovca dobit će kaznenu prijavu.

Izvor: 3061