Crna kronika 15.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

PROMETNE NESREĆE PROTEKLOG VIKENDA: "Vikend rekorder" s 2,66 promila sudionik nesreće

PROMETNA NESREĆA U OKRUGLOM VRHU

 

U petak, 12. prosinca oko 12.20 sati u Okruglom Vrhu, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozačica osobnog automobila pulskih registracijskih oznaka, 32-godišnjakinja s područja Međimurske županije, krećući se niz nagib pri mimoilaženju nije ostavila dovoljan razmak između svojeg vozila i vozila s kojim se mimoilazi. Zbog toga je došlo do udara u osobni automobil čakovečkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 61-godišnjak s područja Međimurske županije, koji pri mimoilaženju također nije ostavio dovoljan razmak. Vozilom Zavoda za hitnu medicinu u Županijsku bolnicu Čakovec prevezena su oba vozača, te je liječničkim pregledom utvrđeno da je 32-godišnja vozačica lakše ozlijeđena, a 61-godišnji vozač teško ozlijeđen zbog čega je zadržan na liječenju.

 

AUTOMOBILOM UDARILA U DRVO

 

U petak, 13. prosinca oko 5.50 sati, na kolniku državne ceste između naselja Donji Vidovec i Sveta Marija, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozačica osobnog automobila, 51-godišnjakinja s područja Međimurske županije, brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama, stanju i vidljivosti ceste. Zbog toga je  izlaskom iz zavoja na ravnom dijelu ceste sišla izvan kolnika i vozilom udarila u  drvo. Ozlijeđena vozačica je vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je teško ozlijeđena, te  je zadržana na liječenju.

 

 

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se 6 prometnih nesreća, od čega 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su 2 osobe teško ozlijeđene i 3 lakše, te 2 prometne nesreće sa nastalom materijalnom štetom.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

•nepropisna i neprilagođena brzina - 1 prometna nesreća,

•nepoštivanje prednosti prolaska – 1 prometna nesreća,

•nepropisno mimoilaženje - 1 prometna nesreća,

•ostale greške - 3 prometne nesreće.

              

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod dvojice vozača osobnih automobila, najveća u količini od 2,66 g/kg, utvrđena je kod 32-godišnjaka, sudionika prometne nesreće u Draškovcu.

Izvor: 3112