Crna kronika 12.08.2020. 11:34. Zadnja izmjena: 12.08.2020. 11:35.

Dovršeno istraživanje

Pronađeni kradljivci VW Caddyja u Orehovici

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako su maloljetnik s područja Međimurske županije i 18-godišnjak s područja općine Orehovica, počinili kazneno djelo krađe velike vrijednosti ukradene stvari (čl. 228. st. 3. Kaznenog zakona - predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina).

Naime, sumnja se da su u nedjelju, 26. srpnja oko 16 sati u Orehovici, ukrali „VW Caddy“, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo poduzeća iz Vularije, a koji je bio parkiran u Ulici Augusta Cesarca. U trenutku krađe u automobilu se nalazio novac, razni osobni dokumenti, bankovne kartice te mobitel, vlasništvo 58-godišnjakinje. 

Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 85.000 kuna

Istog dana, oko 19 sati u šumarku nedaleko Orehovice, policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su ukradeni automobil, koji je nakon provedenog očevida vraćen vlasniku.

Protiv 18-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja, dok je maloljetni osumnjičenik uz spomenuto posebno izvješće predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.