Crna kronika 17.08.2016. 10:44. Zadnja izmjena: 17.08.2016. 10:52.

Uhvaćen trojac

Pronađeni maloljetnici koji su Palinovčanu spalili automobil

Policija je pronašla kradljivce Opel corse, koji su nakon krađe automobil spalili u polju u blizini Palinovca. Riječ je o trojici maloljetnika, potvrdili su nam u Policijskoj upravi međimurskoj. Dovršeno je kriminalističko istraživanje te će ih nadležnom državnom odvjetniku za mladež prijaviti za kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, tešku krađu i oštećenje tuđe stvari. Kako doznaje list Međimurje, riječ je o mještanima Piškorovca, starima između 14 i 17 godina.

Podsjetimo, u ponedjeljak 8. kolovoza prijepodne, u poljskom predjelu Štuk kod Palinovca, ukradena je neregistrirana Opel corsa koja je bila parkirana u voćnjaku 66-godišnjeg mještanina. Vidjevši da nema automobila vlasnik je nazvao policiju. Krenula je potraga te je corsa pronađena ni kilometar dalje. Stajala je na poljskom putu, ali potpuno spaljena.

Kako doznajemo, na njoj je bio razbijen prozor te je vjerojatno pokrenuta "na kablove", a potom i spaljena u polju. U njoj su izgorjeli električna bušilica i razni alat. U kukuruzištu je pronađen motokultivator koji je očito predstavljao pretežak plijen prilikom bijega, dok je motorna pila pronađena kod počinitelja te potom vraćena vlasniku.