Crna kronika 16.05.2017. 14:26. Zadnja izmjena: 16.05.2017. 14:34.

Svi u istražni zatvor

Romi iz Kotoribe u glavu su udarali i policajku

Nakon napada na policijske službenike u noći na nedjelju, 14. svibnja, u Vrtnoj ulici u Kotoribi, Općinsko državno odvjetništvo provelo je prvo ispitivanje trojice uhićenih (23, 30 i 49).

- Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 14. svibnja, oko 2:10, u Kotoribi fizički napali troje policijskih službenika koji su postupali po dojavi o remećenju javnog reda i mira i uhitili prvookrivljenika koji je prijetio policijskom službeniku da će ga ubiti. Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenik udario policijskog službenika u glavu, a da je drugookrivljenik udario policijsku službenicu rukom u glavu i oborio ju na tlo, te da je policijskog službenika udario nogom u glavu, dok je trećeokrivljenik rukama uhvatio drugog policijskog službenika i onemogućio ga da pomogne u savladavanju njihovog otpora, pa je prvookrivljenik uspio pobjeći. U napadu okrivljenika dvoje je policijskih službenika zadobilo tjelesne ozljede - kažu u odvjetništvu. Osnovano se sumnja na kaznena djela prijetnje te prisile prema službenoj osobi.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor svim okrivljenicima zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i sudionike u postupku te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

U romskom naselju u Kotoribi ozlijeđeni policajci