Crna kronika 08.09.2016. 09:44. Zadnja izmjena: 08.09.2016. 10:38.

Napad opasnog psa

Rottweiler u Strahonincu izgrizao 26-godišnjakinju

U srijedu 6. rujna oko 18,30 sati pas rottweiler napao je 26-godišnju prolaznicu u Ulici žrtava fašizma u Strahonincu. Kako doznajemo od Policijske uprave međimurske pas je preskočio ogradu. Ugrizao ju je za leđa i podlakticu, pri čemu je lakše ozlijeđena.

O događaju je izviješten nadležni veterinarski inspektor. Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira vlasniku psa izdan je prekršajni nalog.

- Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava međimurska upozorava građane da vode brigu o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, dužni su koristiti povodac. Izvođenje opasnog ili moguće opasnog psa na javne površine dopušteno jedino s brnjicom i na povodcu, i to od strane punoljetne osobe - kažu u policiji.