Crna kronika 02.09.2016. 11:00.

Mihovljan - Šenkovec

S 2,46 promila u krvi mladić produžio ravno u ogradu

Danas, u petak 2. rujna rano ujutro, dogodila se prometna nesreća na raskrižju Nazorove ulice u Mihovljanu i Šenoine ulice u Šenkovcu. Pod utjecajem alkohola od čak 2,46 promila 27-godišnji vozač Škode octavije čakovečkih registrarskih oznaka nije uspio skrenuti u raskrižju. Izravno je udario u betonsko-metalnu dvorišnu ogradu. Ni on niti 20-godišnji suputnik nisu ozlijeđeni. Vozač je do prestanka djelovanja alkohola zadržan u Policijskoj upravi međimurskoj.

- Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, a posebno da prilagode brzinu vožnje osobinama i stanju ceste, gustoći prometa, nailasku na raskrižje, da ne voze kada u organizmu imaju nedopuštenu koncentraciju alkohola, kao i drugih propisa čije kršenje uzrokuje prometne nesreće.

Kako bi u što većoj mjeri suzbili prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, kao i sve ostale prekršaje koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći s 3. na 4. rujna (subota na nedjelju) od 23 do 5 sati na području Policijske uprave međimurske provest će operativnu akciju „Alkohol“. Tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi - najavljuju iz policije.