Crna kronika 20.10.2020. 10:40. Zadnja izmjena: 20.10.2020. 10:40.

Jučer, 19. listopada

Selnica: U prometnoj nesreći vozač zadobio ozljede opasne po život

Jučer, 19. listopada oko 22 sata u Selnici dogodila se prometna nesreća u kojoj je 23-godišnji vozač osobnog automobila zadobio teške ozljede opasne po život.

U svojstvu „mladog vozača“, 23-godišnji državljanin Srbije (stranac na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj) upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 0,34 promila, kolnikom Čakovečke ulice te tom prilikom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) te vidljivosti (noć). Izlaskom iz desnog zavoja izgubio nadzor nad upravljanjem te u kočenju u potpunosti prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je potom prednjim dijelom automobila udario u prednji dio teretnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 28-godišnji vozač.

Uslijed siline sudara teretni automobil odbačen je izvan kolnika, gdje je bočnim djelom udario u smjerokazni stupić. Oba vozača te 22-godišnji putnik iz osobnog automobila vozilima hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je 23-godišnji vozač zadobio teške ozljede opasne po život te je zadržan na daljnjem liječenju, dok su 28-godišnji vozač i 22-godišnji putnik iz osobnog automobila lakše ozlijeđeni.

O prometnoj nesreći dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.