Crna kronika 14.09.2020. 10:45. Zadnja izmjena: 14.09.2020. 10:45.

Prometna nesreća

Sjeverna obilaznica grada Čakovca: U nesreći lakše ozlijeđene tri osobe

Jutros (14. rujna) oko 5 sati i 30 minuta na raskrižju državne ceste broj 654 (Sjeverna obilaznica grada Čakovca) i gradske prometnice koja povezuje Čakovec i Mihovljan, dogodila se prometna nesreća u kojoj su lakše ozlijeđena tri sudionika.

Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom gradske prometnice koja povezuje Čakovec i Mihovljan te nailaskom na spomenuto raskrižje, 59-godišnji vozač nije poštivao prednost prolaska (sjeverna obilaznica označena prometnim znakom kao cesta s prednošću prolaska). Ušao je u raskrižje, a da nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska zbog čega je prednjim dijelom udario u prednji dio osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je sjevernom obilaznicom upravljala 44-godišnji vozač.

Nakon sudara došlo je do silaska automobila kojim je upravljao 44-godišnjak, izvan kolnika te udara prednjim dijelom u metalnu odbojnu ogradu.

Vozilom hitne medicinske pomoći oba vozača i 39-godišnja putnica iz automobila 44-godišnjaka, prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje im je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su u nesreći lakše ozlijeđeni.

Zbog obavljanja očevida od 6 do 7 sati i 35 minuta prometnice su bile zatvorene za sav promet.


- S obzirom da se radi o novoj prometnici koja je tek nedavno puštena u promet te pošto semafori nisu u funkciji, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da se s punom pažnjom kreću tim raskrižjem te da striktno poštuju postavljenu prometnu signalizaciju, kazali su u PU međimurskoj.