Crna kronika 18.05.2020. 10:27. Zadnja izmjena: 18.05.2020. 10:28.

Čakovec

Skrivio prometnu nesreću s 2,28 promila alkohola u krvi

Jučer, 17. svibnja 2020. godine nešto poslije 16 sati u Čakovcu, Ulici Stjepana Radića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđen 34-godišnji vozač osobnog automobila.

Upravljajući Alfa Romeom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,28 promila, kolnikom pristupne ceste prema parkiralištu obližnje zgrade, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (postavljena ulazno-izlazna rampa) te da u svakom trenutku može pravodobno zaustaviti vozilo pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Zbog opisane situacije, prednjim dijelom automobila udario je u spušteni metalni branik rampe, a potom je ulaskom na kolnik Ulice Stjepana Radića, u nastavku kretanja sišao izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u postavljeni metalni stup javne rasvjete.

  • Nakon prometne nesreće ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Pošto su osobite okolnosti upućivale da će 34-godišnjak nastaviti s činjenjem opisanog prekršaja, odnosno ponovno upravljati automobilom pod utjecajem alkohola, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva (alkohola).

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 34-godišnji vozač s područja grada Varaždina, sankcionirat će se izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 12.500 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.